tag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post9012541020334899153..comments2023-08-29T04:17:41.198-07:00Comments on 8smy: Jak utopić utopenca?g8http://www.blogger.com/profile/14926383584886609132noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-46665662606981233892011-02-21T15:10:49.048-08:002011-02-21T15:10:49.048-08:00Te czeskie domowe i kupione w sklepie,nie smakował...Te czeskie domowe i kupione w sklepie,nie smakowały mi.Brakowało mi przypraw i ogólnie były jakieś bezpłciowe.<br />Zapakuję pyszne parówki sama,zakładam się,że będą o niebo lepsze :-)<br />Wam też życzę smacznego.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-3872498811247949482010-12-07T09:36:23.224-08:002010-12-07T09:36:23.224-08:00http://www.joemonster.org/filmy/15547/Najostrzejsz...http://www.joemonster.org/filmy/15547/Najostrzejsza_papryczka_chilli_Naga_Jolokia<br /><br />lookaj, jak się twardziele wiją pod ostrością Nagiej Jol(o)kii ; ))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-54273034053401354282010-12-07T09:28:59.939-08:002010-12-07T09:28:59.939-08:00no tak. piri-piri są dośc ostre, chociaż na mnie n...no tak. piri-piri są dośc ostre, chociaż na mnie nie robią wrażenia, lubię jak porządnie pali w rurę : ) diabelskie serdele heh uroczo.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-49901743359760162152010-12-07T08:58:49.219-08:002010-12-07T08:58:49.219-08:00pikantne wyszły, jak diabli - zbyt dużo papryczek ...pikantne wyszły, jak diabli - zbyt dużo papryczek dodałem, ale mi akurat to nie wadzi..g8https://www.blogger.com/profile/14926383584886609132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-91425815636097669232010-12-07T06:48:53.808-08:002010-12-07T06:48:53.808-08:00i jak tam, wyciągnąłeś już swego serdela z zalewy?...i jak tam, wyciągnąłeś już swego serdela z zalewy? : ))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-76036421738630232632010-12-02T02:11:16.595-08:002010-12-02T02:11:16.595-08:00jedna jedyna w całym Krakau?! świat schodzi na pie...jedna jedyna w całym Krakau?! świat schodzi na piesy..<br />w Indiach koninę zwą "taboo-food" : )<br />ano. a przecież koń ma skład chemiczny i obraz histologiczny prawie taki sam jak wołowinka.<br />tylko smak, barwa i spoistośc jest inna. no i wygląd zwierzątka ; ))<br />smak polskiej koniny jest wysoko ceniony przez największych jej konsumentów Europy - Włochów, ha!<br />wiesz, w naszej kulturze chodzi tylko o barierę psychologiczną.. bo koń to przyjaciel, bo ułani itp. itp., ale mięso to mięso.<br />a hipokryzja niektórych mnie prawie zabija..<br /><br />Gandhi to niezły wieprzek był.D.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-43270919677278128122010-12-02T01:48:10.155-08:002010-12-02T01:48:10.155-08:00obaczymy.. ze trzy tygi nazad (jak to wozacy mawia...obaczymy.. ze trzy tygi nazad (jak to wozacy mawiają) była konina z oryginalnej (i jedynej już w miastu) końskiej jatki.. kapitalne chude mięsiwo wyborne we w smaku..<br />niektórzy żachają się, że Karino, Rosynant i Łysek, ale jak mawiał Gandhi podszczypując w tyłek Matkę Terenię - oj tam, oj tam..<br /><br />gdyby bóg nie chciał byśmy jedli zwierzątka, to krówek i świnek nie zmajstrowałby z wołowiny i wieprzowiny.g8https://www.blogger.com/profile/14926383584886609132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-29651954724046555342010-12-02T01:37:03.670-08:002010-12-02T01:37:03.670-08:00grzecha masz, bo wszystkiego trza spróbować ; )
c...grzecha masz, bo wszystkiego trza spróbować ; )<br /><br />co Ty, Grzegorzu, chcesz się nawabić Creutzfeldta-Jakoba? <br />haha padłam :D żeby człek nie mógł sobie zakupić dorodnego muszczku.. musisz zakładać soczewki kontaktowe : )<br />a może takiego mięsego nie można dostać u stóp prezdenta, hmm..<br /><br />tak. tam gdzie zombie, tam i brainsy. powodzenia więc. nie poddaj się.D.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-20222200220020431992010-12-02T01:17:12.511-08:002010-12-02T01:17:12.511-08:00o żesz! nie spożywałem byłem..
a wiecie jak niełat...o żesz! nie spożywałem byłem..<br />a wiecie jak niełatwo o móżdżek u stóp mauzoleum byłego prezydentego.. koszmar w świecie po prionach - próbowałem wydębić takowy we wtajemniczonym sklepu na Kościuszki, ale musi źle mi z ocząt patrzyło, bo subiekta prawdopodobnie biorąc mnie za tajniaka sanepidu (a działo się to podczas wzmożonych kontroli) stanowczo zaprzeczyła posiadaniu jakiegokolwiek móżdżku..<br />pozostaje mi liczyć na zombie: brains, need some brains..g8https://www.blogger.com/profile/14926383584886609132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-10990870106140101232010-12-02T00:41:56.683-08:002010-12-02T00:41:56.683-08:00ooo komuś nie posmakowała specjalność Champagne-Ar...ooo komuś nie posmakowała specjalność Champagne-Ardennes. oryginalne pied de porc, które można zjeść jedynie w St-Menehould są wynikiem pomyłki, ha! gospodyni zajazdu "Soleil d'or" idąc spać zostawiła na ogniu garnek z nóżkami wieprzowymi, które gotowały się przez całą noc. ku jej zdumieniu nie tylko nie rozgotowały się, ale można je było zjeść z przyjemnością, nawet kości ; ) czas zalecany obecnie przez Confrerie Gastronomique des Compagnons du Pied d'Or wynosi około czterdzieści godzin. aby dopełnić tej wieprzowej przyjemności, są one przyrządzane panierowane, a następnie smażone w dużej ilości masła : ) i jak to można nazwać koszmarem? :DD.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-79683978481627896552010-12-02T00:24:04.098-08:002010-12-02T00:24:04.098-08:00Miałam wątpliwą przyjemność kosztować.. Smakuje ta...Miałam wątpliwą przyjemność kosztować.. Smakuje tak samo, jak wygląda. W skali koszmarów kulinarnych - tuż za pie de porc.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-55021770910244885582010-12-02T00:20:25.012-08:002010-12-02T00:20:25.012-08:00te niecne wisielce już wszędzie atakują.. u mnie w...te niecne wisielce już wszędzie atakują.. u mnie w mieście jeden delikwent powiesił się na drzewku opodal krzaczka ; ) i nie było tam utopenców.<br /><br />hmm, bo chyba tylko świry topią serdele w zalewie octowej, dlatemu "się wściekłeś się", Grzegorzu : )D.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-46067501911524480912010-12-01T23:53:33.218-08:002010-12-01T23:53:33.218-08:00dlaczemu miałby wściec się hę?;)dlaczemu miałby wściec się hę?;)g8https://www.blogger.com/profile/14926383584886609132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-40105546430504363352010-12-01T23:24:22.722-08:002010-12-01T23:24:22.722-08:00czyś ty się wściekł?czyś ty się wściekł?Monkhttps://www.blogger.com/profile/02397034406526979063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-51459290269653313472010-12-01T18:49:42.620-08:002010-12-01T18:49:42.620-08:00No i tym sposobem od kilku godzin myślę o serdelow...No i tym sposobem od kilku godzin myślę o serdelowych...mazolhttps://www.blogger.com/profile/09915487771075203303noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-4822594902806531612010-12-01T14:42:03.275-08:002010-12-01T14:42:03.275-08:00ojej, nie zauważyłem.. jak robiłem topielców, to s...ojej, nie zauważyłem.. jak robiłem topielców, to się musiał wisielec na nich uwiesić..<br />chlorella!g8https://www.blogger.com/profile/14926383584886609132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-62835323757818880712010-12-01T12:32:35.023-08:002010-12-01T12:32:35.023-08:00ojej, analiza organleptyczna, to brzmi groźnie!
i ...ojej, analiza organleptyczna, to brzmi groźnie!<br />i jeszcze kolejny tydzień będziesz trzymał zakładników w słoju, bez mięśnia sercowego jesteś, Grzegorzu.<br />aaa ja kiedyś robiłam tak, że nacinałam serdele wzdłuż i w te nacięcia sypałam nieco pieprza, ha ; )<br />a to ciekawa ciekawostka, że dodajesz do wielu rzeczy cytrynę : ) <br />fuj, wersja wegetariańska jest niehumanitarna... nie ma to jak dobrze zamarynowana kiełbaska.<br />czekam na zarżniętego homara ! : )<br /><br />pe.es. co to za anatomiczne szczątki?D.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7297097128025492388.post-68155119554187698302010-12-01T11:29:33.237-08:002010-12-01T11:29:33.237-08:00Wyglada nieco dziwacznie,ale smakuje nizle. Jadlem...Wyglada nieco dziwacznie,ale smakuje nizle. Jadlem takie u Czechow.Ponury kangurnoreply@blogger.com